به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، وحید جلال زاده پیش از ظهر یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت فرش دستباف آذربایجان غربی افزود: متاسفانه با وجود پتانسیل های قابل توجه صنعت فرش دستباف استان، این صنعت در سطح ملی و بین المللی جایگاه مناسبی نداشته و نیازمند حمایت مجموعه های مدیریتی استان از روند ارتقای جایگاه این هنر- صنعت است.
وی با اشاره به سابقه دیرینه آذربایجان غربی در تولید فرش دستباف و آوازه جهانی فرش های ریز ماهی خوی و آهنین افشار تکاب، بیان داشت: این امر فرش دستباف را به یکی از کالاهای مهم تولیدی استان تبدیل کرده است.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه صنعت فرش دستباف استان باید جایگاه واقعی خود را باز یابد، اظهار داشت: با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی آذربایجان غربی و همسایگی با سه کشور خارجی، برنامه ریزی برای افزایش صادرات فرش دستباف استان توسط حوزه های زیربط ضروری ست.
جلال زاده ضمن تاکید بر توجه به بهداشت و قانونمند کردن محیط های کارگری، استفاده از مواد اولیه مرغوب و با کیفیت، توجه به نقشه های اصیل و بازار پسند، افزود: رعایت این اصول در توسعه صادرات فرش دستباف استان به خارج از کشور و ارتقا جایگاه آن موثر خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به نقش تاثیر گذار صنعت فرش دستباف در حوزه تولید و اشتغال آذربایجان غربی، خاطر نشان کرد: باید با رفع موانع و مشکلات موجود در این حوزه، زمینه را برای ایجاد اشتغال بیشتر در این بخش فراهم کنیم.
صدور 37 هزار کارت شناسایی قالیبافی در آذربایجان غربی
رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت 46 تعاونی فرش روستایی و 17 اتحادیه صنفی تولید کنندگان فرش در استان، گفت: هم اکنون 110 هزار بافنده فرش در 35 هزار واحد قالی بافی در استان فعالند که برای 37 هزار نفر از این افراد کارت شناسایی قالیبافی و مجوز کسب صادر شده است.
جعفر صادق اسکندری با اشاره به فعالیت 12 مجتمع بزرگ قالیبافی و 90 واحد کارگاه در صنعت فرش دستباف آذربایجان غربی، بیان داشت: تا کنون از محل اعتبارات بنگاههای زود بازده اقتصادی دو هزار و 230 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به فعالان صنعت فرش دستباف استان پرداخت شده است .
وی ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت تولید فرش دستباف آذربایجان غربی نیز گفت: برند نقشه فرش های آهنین افشار تکاب و ریز ماهی خوی در شرکت مالکیت طرح های کشور به نام آذربایجان غربی به ثبت رسیده و در حال پیگیری برای ثبت جهانی این دو برند در صنعت فرش دستباف جهان هستیم.
رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: به طور متوسط سالانه 170 هزار متر مربع فرش دستباف در آذربایجان غربی تولید می شود.
نظر شما